Kalendarz imprez

19Listopad2017

AGA ZARYAN Koncert Zaduszkowy

Mamy niezwykłą przyjemność poinformować o koncercie zaduszkowym Agi Zaryan, pt. Wspomnienie postaci polskiego oraz światowego jazzu", który odbędzie się w sali MGOK w Drohiczynie, 19.11.2017 r. o godzinie 18.00Tego wieczoru artystka zaprezentuje program przybliżający twórczość oraz sylwetki najwybitniejszych artystów, którzy już odeszli. W repertuarze m.in: Billie Holiday, Nina Simone, Czesław Niemen, Agnieszka Osiecka, Kalina Jędrusik czy Leonard Cohen. Program nie ogranicza się do świata muzyki jazzowej. Podczas koncertu w Drohiczynie artystka wystąpi w towarzystwie dwukrotnego laureata nagrody Fryderyk, pianisty jazzowego Michała Tokaja

2017.11.19. Aga Zaryan

Twórczość Agi Zaryan to kwintesencja tego, co najlepsze w historii jazzu, a zarazem kontynuacja tradycji legendarnych dokonań Shirley Horn, Carmen McRea i Joni Mitchell. Światowe uznanie Artystka zawdzięcza wyjątkowemu stylowi, smakowi i podejściu do śpiewania z charakterystyczną lekkością frazowania i ciepłym matowym tonem głosu. Aga Zaryan jest laureatką najważniejszych nagród i wyróżnień w świecie muzycznym (w tym prestiżowej nagrody Fryderyka, oraz wielokrotnie przyznawanego jej tytułu Wokalistki Roku w rankingu magazynu Jazz Forum. Płyty Zaryan sprzedają się w rekordowych nakładach, udowadniając, że ambicja i wysublimowany styl pozwalają dotrzeć do szerokiego grona publiczności. Artystka podbijała serca publiczności na całym świecie, koncertuje m.in. w Wielkiej Brytanii, USA, Belgii, Izraelu, Francji, Szwecji, Norwegii, Niemczech, Turcji, Portugalii, Rosji, Japonii, Chinach oraz Islandii.

Dyskografia:

2002/2007 - My Lullaby - album CD Złota Płyta

2006 - Picking Up The Pieces album CD Potrójna Platynowa Płyta

2007 - Umiera piękno - album CD Platynowa Płyta / Fryderyk

2008 - Live at Palladium - album koncertowy 2CD/DVD Poczwórna Platynowa Płyta

2010 - Looking Walking Being album CD Podwójna Platynowa Płyta

2011 - A Book of Luminous Things album CD - Platynowa Płyta / Róża Gali

2011 - Księga olśnień” album CD - Złota płyta / Fryderyk

2013 - Remembering Nina & Abbey A Trribute to Nina Simone & Abbey Lincoln - Platynowa płyta

Miejsce:

Cofnij

MIEJSKO-GMINNY OŚRODEK KULTURY w Drohiczynie:
ul: J.I.Kraszewskiego 13
17-312 Drohiczyn
tel/fax: 85 655 70 69

logo yt logo fb

Copyright © kultura-drohiczyn.pl

Polityka prywatności dotycząca plików Cookies.